fredag 29 augusti 2008

Dag 5, Torsdag 28 augusti

Upp tidigt igen, frukost på College kl 08:00. Idag var det parents orientation day. Vi fick frukost och därefter fick vi gå in i en stor sal för lite information. Studenterna gick till sina aktiviteter med Kate Plessing. Så samlades föräldrar och fick prata med olika personal och med varandra. Det var verkligen intressant. Vi fick en mycket positiv bild av skolan. Jag (och de andra mammorna) kände oss rätt lugna efter detta.

Skolan drivs delvis av studenterna. Som student kan man alltså jobba på skolan och tjäna extra pengar. De har en filosofi att - om de som utbildar studenterna inte tror på dem skulle det vara fel. Det var häftigt att se studenterna tillsammans med övrig personal och deras engagemang och ansvar. Vi märkte tydligt att alla vi träffade verkligen var stolta över sin skola.

Vi fick prata med en man från Security office som gav ett startkt intryck. En mycket bra person som verkligen brann för sitt jobb och framför allt för studenterna. Han hade jobbat där i 21 år. De är 36 personer som jobbar på Security office i treskift dygnet runt. De gör verkligen allt för studenterna som tex så finns det ganska mycket vilda djur på skolområdet och en del studenter blev rädda för dem på kvällarna och för att de inte skulle springa och göra sig illa ha de ordnat en shuttlebus som åker runt området mellan kl 20:00 - 02:00, eller om en student inte kommit till klassen på ett par dagar så går de till rummet och knackar på och kollar om allt är bra. Vad man än behöver hjälp med kan man ringa dem.

Ang de vilda djuren har Johnny redan sett kalkoner, grävling, cannadagass och örn och ett djur som vi inte vet vad det ar.

Vi fick lunch i skolan och en rundtur. Johnny blev kvar när vi åkte hem, de skulle åka och bowla.

Så på tu man hand åkte Berra och jag till en populär Italiensk restaurang och en enorm middag. Det är så mycket mat att halva restaurangen fick med sig doggy bag hem. Man kan aldrig klara att äta upp en portion.

Den här dagen har varit jätte intressant och givande. Inte minst de kontakter vi fick med en del föräldrar. Kul!!!

Berra och jag konstaterade att vi vill också gå i den här skolan :-)

Inga kommentarer: